Boróka tenká lazúra

Categorii: Protecția lemnului

Este o lazură gelifiată, care oferă o protecție de durată, având proprietăți hidrofuge. Lazura subțire Boróka de la Poli-Farbe scoate în evidență frumusețea naturală a lemnului, asigură o protecție de durată suprafețelor obiectelor și construcțiilor din lemn, de interior și exterior, realizate din esențe tari sau moi. Lazura infiltrează în adâncime lemnul, asigurând o suprafață flexibilă, durabilă și hidrofugă. Suprafețelor de lemn le asigură un colorit decorativ, care contribuie la protecția structurii lemnoase.

Domeniu de utilizare: Se poate utiliza pentru protecția durabilă, colorarea și decorarea construcțiilor de lemn de esență tare sau moale, a cofrajelor de lemn, gardurilor, pergolelor, mobilei, a mobilei de grădină, a caselor de lemn, lambriurilor, etc., pregătite în mod corespunzător.

Instrucțiuni de aplicare:Se va îndepărta eventuala pieliță formată pe suprafața lazurii și se va amesteca temeinic. Înainte de aplicarea lazurii pe suprafețele de lemn depozitate, bine uscate, acestea se vor șlefui, se vor curăța de praf și, dacă este necesar se vor îndepărta urmele de rășină cu ajutorul unui diluant esteric.

Pentru suprafețe de lemn interioare: Nu este necesară grunduire. Primul strat se va aplica paralel cu nervurile lemnului, în grosime uniformă, cu ajutorul unei pensule moi, eventual este recomandată folosirea unui trafalet pentru lacuri. După uscare și șlefuire fină, a doua zi se va aplica stratul secund.

Pentru suprafețe de lemn exterioare: După pregătirea suprafețelor - pentru o protecție durabilă este necesară aplicarea grundului de conservare, pentru combaterea ciupercilor și insectelor Boróka Base, - se poate efectua doar umplerea porilor, prin aplicarea grundului pentru lemn. După uscarea grundului - fără șlefuirea acestuia - se pot aplica 2 straturi de lazură, la interval de 24 de ore și o șlefuire fină.

Vopsire de recondiționare: Suprafețele se vor șlefui, desprăfui și se vor aplica 2 straturi de lazură. Grunduirea și aplicarea lazurii pe fisurile apărute ca urmare a variației umidității aerului se recomandă să se efectueze la scurt timp după apariția acestora. Culorile deschise oferă materialului lemnos o protecție mai redusă, culorile mai închise conferă o protecție mai durabilă. Lazurile de diferite culori pot fi combinate între ele fără restricții. Prin amestecarea cu lazura groasă Boróka Satin se pot obține și mai multe combinații. Culorile pot să difere de cele de pe paleta de culori în funcție de tipul de lemn, de capacitatea de absorbție a acestuia, de nervurile prezente, de grosimea de aplicare a lazurii. Pentru stabilirea culorii este recomandată o vopsire de testare. Sculele se pot curăța, după vopsire, cu ajutorul diluantului white spirit.

  • Diluare: nu este necesară, după amestecare produsul este gata de utilizare.
  • Aplicare: cu pensulă, trafalet.
  • Grunduire: la suprafețele interioare nu este necesară, la suprafețele exterioare, pentru o protecție de scurtă durată se aplică grundul pentru lemn, pentru o protecție durabilă este necesară aplicarea protecției împotriva mucegaiurilor și a insectelor.
  • Numărul de straturi recomandate: 2 straturi.
  • Timp de uscare pentru reaplicare: 24 ore (în funcție de temperatură și de umiditate).
  • Consum specific: cca. 12-15 m² / litru pentru un strat, în funcție de capacitatea de absorbție a suprafețelor de lemn.

Componente: white spirit, rășini alchidice, pigmenți, aditivi.
Componente periculoase: Hidrocarburi C9-C11, n-alcani, izoalcani, cicloalcani, <2% compuși aromatici.

H226 Lichid şi vapori inflamabili.
H336 Poate provoca somnolenţă sau ameţeală.
EUH066 Expunerea repetată poate provoca uscarea sau crăparea pielii.
EUH208 Conţine Neodecanoic acid, cobalt salt. Poate provoca o reacţie alergică.
P101 Dacă este necesară consultarea medicului, ţineţi la îndemână recipientul sau eticheta produsului.
P102 A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
P210 A se păstra departe de surse de căldură, suprafeţe fierbinţi, scântei, flăcări şi alte surse de aprindere. Fumatul interzis.
P271 A se utiliza numai în aer liber sau în spaţii bine ventilate.
P280 Purtaţi mănuşi de protecţie/echipament de protecţie a feţei/îmbrăcăminte de protecţie.
P501 Aruncați conținutul/recipientul în conformitate cu reglementările privind deșeurile periculoase sau ambalajele și, respectiv, deșeurile de ambalaje.

Clasa de performanță la incendiu: Foarte inflamabil sau exploziv. La cerere oferim fșa tehnică de securita

Valori limită UE pentru acest produs (A/f): 700 g/l. Conținutul maxim de VOC al acestui produs este de 700g/l.
Termen de garanție: 5 ani, în ambalajul original nedesfăcut, calculat de la data fabricației (păstrată între 5 și 25 °C).

Data fabricației: vezi pe ambalaj (an, lună, zi).

[Fisa cu date - https://drive.google.com/file/d/1mF9vMau8FmYKuXbX7...]
femdoboz075 femdoboz25
Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba