Despre Poli-Farbe

FIRMA


Dragă Cititorule! Dragă Decorator, Renovator!


Firma Poli-Farbe Vegyipari Kft. este una dintre cele mai importante fabrici de vopsea și tencuială din Ungaria, cu o istorie de peste 30 de ani. În acest timp multe dintre produsele noastre se laudă cu recunoaștere profesională și premii. Suntem încântați că în ultimele trei decenii am crescut de la o afacere de familie la un jucător lider pe piața maghiară a vopselelor, iar în 2019 ne-am alăturat firmei FFiL Śnieżka SA, cel mai cunoscut producător polonez de vopsele și lacuri. Grupul Śnieżka Capital este unul dintre cei mai mari producători de vopsea din Europa și singurul producător din Europa de Sud-Est care a fost inclus în clasamentul European Coatings 2021.

La momentul începerii cooperării am devenit membru al unui grup internațional de companii care produce vopsele, lacuri, tencuieli și materiale termoizolante în șapte fabrici din Europa - inclusiv fabricile din Ungaria, care continuă să fie o fabrică dominantă - și angajează mai peste 1.400 de oameni. Credem că, în calitate de membru al Grupului Śnieżka Capital, dezvoltarea și gândirea noastră inovatoare nu pot decât să câștige spațiu, iar datorită valorii adăugate a cooperării angajații și utilizatorii mulțumiți confirmă calitatea operațiunilor și produselor noastre. Lucram conform credinței noastre stabilite inițial în prezent și în viitor, credem în cunoștințele profesioniștilor maghiari, în calitatea înaltă și fiabilitatea produselor noastre și că înfrumusețarea și renovarea casei pot fi o experiență dacă oferim produse ușor de utilizat și aducem la viață inovații de produse de care piața chiar are nevoie.

Le dorim tuturor noroc și multa sănătate pentru a-și înfrumuseți și renova spațiul de locuit!


ISTORIA FIRMEI POLI-FARBE

Poli-Farbe - Cu culoare, cu suflet

Firma Poli-Farbe Vegyipari Kft., cu sediul în Bócsa, a crescut de la o afacere de familie la o fabrică de vopsea și tencuială de top din Ungaria. De aproape trei decenii, cu ajutorul experților din industria chimică din Ungaria, ne-am extins în mod constant gama de produse competitive în laboratoarele proprii și în mașini moderne de producție.

De la înființarea companiei noastre în 1989 am mers înainte cu dezvoltări și inovații de succes până când am devenit fabrica de vopsele lider pe piață din Ungaria în categoria vopselelor colorate pentru pereți interiori. Datorită creșterii noastre, capacității de producție și intensificării concurenței europene, în februarie 2019 am semnat un acord de cooperare cu FFiL Śnieżka SA, cel mai cunoscut producător polonez de vopsele și lacuri. Ca parte a tranzacției Poli-Farbe a devenit parte a Grupului Śnieżka Capital. În cadrul Grupului Ungaria este a doua cea mai mare piață, înaintea Ucrainei și Belarusului. 20 la sută din acțiuni vor rămâne în mâinile actualilor proprietari maghiari, iar producția în fabricile maghiare - din Bócsa și Pacsa - este continuă.Grupul de capital Śnieżka

Firma Śnieżka, compania-mamă a grupului, este cel mai cunoscut producător polonez de vopsele și lacuri. Compania și-a început activitățile de producție în Polonia în urmă cu mai bine de 35 de ani și, datorită succeselor și realizărilor sale de atunci, se laudă acum cu o poziție proeminentă pe piața europeană a vopselei. Firma FFiL Śnieżka S.A. desfășoară activități constante de cercetare și dezvoltare pentru a îmbunătăți oferta pieței, tot în strânsă colaborare cu membrii Grupului Capital. În prezent Grupul Capital este format din patru țări - Polonia, Ungaria, Ucraina și Belarus. Împreună producem aprox. 190 milioane kg de diverse vopsele, lacuri și tencuieli pentru export și import. La sfârșitul anului 2020 Grupul avea aproape 1.400 de angajați. Dorim să ne dezvoltăm dinamic și împreună folosind cele mai moderne tehnologii, urmărind să asigurăm calitate și o gamă largă de produse.

Image 26Începuturile

Fondatorul firmei Poli-Farbe Vegyipari Kft., Antal Szabó, a lucrat într-o cooperativă de producție din Bócsa ca director de fabrică de cutii și ca agent de securitate. La începutul schimbării de regim i-a devenit clar că s-ar putea să-și piardă locul de muncă din cauza recesiunii economice, iar atunci a început să-și realizeze propria idee, pentru care a primit și ajutor extern.

În 1989, în timpul unei conversații prietenoase cu Hans Schödl, un mic antreprenor bavarez din Waldkraiburg, Bavaria, a apărut întrebarea dacă dorea să producă vopsea în Bócsa. Răspunsul a fost afirmativ. Dimineața detaliile au fost deja stabilite: o tehnologie simplă și o rețetă pentru început, precum și materiile prime necesare, au fost furnizate de partea bavareză, care a făcut acest lucru pentru momentul istoric semnificativ când guvernul maghiar de atunci și-a deschis granițele pentru Austria pentru turiştii est-germani. Așa a fost înființată compania sub numele Fischer-Farben Kft. la sfârșitul anului 1989.

Sediul nostru a fost inițial în Fischerbócsa. Principala activitate consta în producția de cutii și vopsele. Dimensiunile inițiale și capacitatea companiei noastre sunt bine ilustrate de faptul că în primul an de funcționare am produs și vândut ceva mai puțin de 20 de tone de vopsea.

Vânzările companiei noastre s-au dublat între 2008 și 2015 și tot cresc de atunci. Toate acestea se datorează faptului că suntem capabili să dezvoltăm vopsele pentru care există nevoi reale ale clienților și, pe de altă parte, am stabilit o cooperare cu comercianții cu amănuntul specializați în vopsele din Ungaria în interesul extinderii produselor maghiare. În 2016 producția noastră de vopsea a depășit 42 de mii de tone, în timp ce veniturile noastre din vânzări au depășit 10 miliarde HUF. În 2020 am atins venituri din vânzări de 14,51 miliarde HUF.

După succesul pieței interne expansiunea externă a început să se desfășoare în 2005. Exporturile au reprezentat deja 2% din veniturile noastre din vânzări în 2006 și 3% în 2007. În ultimii 5 ani cifra de afaceri la export a reprezentat o proporție de 4-6% din veniturile anuale ale firmei Poli-Farbe. Astăzi furnizăm vopsea țărilor vecine, inclusiv Croația, România, Serbia și Slovacia.Confruntând criza: dezvoltarea continuă a calității, extinderea capacității

Încă de la început conducerea s-a străduit să formuleze obiective pe termen lung. Subordonându-se acestor obiective se definesc strategiile de-a lungul cărora compania noastră evoluează constant, chiar și astăzi: la început profitul s-a refolosit in mod consecvent, astfel încât în 1992 a devenit posibilă achiziționarea actualului site din Bócsa și extinderea și modernizarea continuă a producției și a echipamentului. Acești pași au făcut posibil ca compania noastră, Poli-Farbe Vegyipari Kft., să își extindă continuu portofoliul de produse.

Image 2

Gama de produse inovatoare și în continuă extindere a companiei noastre oferă, de asemenea, o soluție excelentă pentru profesioniștii și clienții noștri care își renovează casele cu propriile mâini. Pe parcursul dezvoltărilor noastre, contribuim la un mediu de locuit mai agreabil, mai estetic, cu produse de calitate, dar extrem de ușor de utilizat, fie că este vorba de renovări și construcții exterioare sau interioare. Branduri cunoscute, inovatoare se leagă de noi, cum ar fi vopseaua pentru pereți interiori cu un singur strat Poli-Farbe Platinum, creată de dezvoltatorii enumerați printre cei mai buni ingineri chimiști maghiari, latexul mat Poli-Farbe Platinum rezistent la contaminare 100, glazurele Boróka, gama de produse Inntaler, vopselele emailate Cellkolor și sistemul de termoizolație Pol-Farbe, care sunt in zilele noastre produsele dominante în decorarea locuinței și construcții.Etape în dezvoltarea produselor și investițiile noastre:

 • În 1990 am lansat vopseaua noastră de dispersie de pereți interiori Poli-Farbe Inntaler.
 • Producem emailuri cu solvent din 2001.
 • În 2002 gama noastră de produse a fost extinsă cu conservanți pentru lemn pe bază de apă.
 • Facem și tencuieli din 2004.
 • În 2005 am creat cel mai de succes produs al nostru, conceput special pentru utilizatorii DIY, Poli-Farbe Platinum, o vopsea de perete interior cu un singur strat.
 • 2006 a fost despre vopsele de email pe bază de apă
 • În 2007, am creat gama de adezivi Corso, care, după îmbunătățiri de calitate, sunt acum disponibile pe rafturi sub denumirea Poli-Farbe.
 • În 2008 ne-am extins linia de produse Inntaler cu vopsele speciale pentru pereți și alte produse auxiliare
 • Linia de produse Poli-Farbe Platinum Decor* și colecția de vopsea pentru camere pentru copii Poli-Farbe Platinum Kid* au devenit disponibile în 2009
 • În 2010 am realizat vopseaua noastră Poli-Farbe Neo* cu aditiv de protecție a suprafeței Teflon®
 • Din 2011 am făcut Poli-Farbe Platinum fără formaldehidă adăugată și am extins linia noastră de produse Poli-Farbe Platinum Decor*.
 • În 2013 am lansat vopseaua unică pentru bucătărie și baie Poli-Farbe Platinum* și am introdus sistemul nostru complet de izolare termică Policolor Ready*. Anul acesta am dezvoltat glazura groasă cu solvent Poli-Farbe Boróka Satin, urmată în 2014 de glazura subțire Poli-Farbe Boróka.
 • În onoarea Jocurilor Olimpice de la Rio din 2016 am creat colecția Platinum RIO* de vopsea de interior Poli-Farbe Platinum cu un singur strat, care a inclus opt nuanțe minunate care amintesc de America de Sud și a fost disponibilă timp de un an. La începutul acestui an am semnat un acord de cooperare cu firma DOW Chemical Company. Rezultatul dezvoltării comune a produsului a fost vopseaua pentru pereți de interior Poli-Farbe Inntaler AIR CLEANER* purificator de aer.
 • La începutul anului 2018 am introdus un nou conținut interior și exterior cu vopseaua noastră mată Poli-Farbe Platinum din latex, care poate fi folosită pentru a proteja și decora zonele interioare expuse la stres crescut și este, de asemenea, rezistentă la 100 de tipuri diferite de contaminare.
 • In anul 2020, din cauza pandemiei de Covid-19, compania noastră s-a confruntat cu provocări necunoscute până acum. Fiind o companie chimică, am putut contribui la atenuarea primului val din Ungaria prin crearea propriilor noștri dezinfectanți: gelul dezinfectant pentru mâini Poli-Farbe și dezinfectantul de suprafață Poli-Farbe.
 • Am început sezonul anului 2021 cu o nouă vopsea latex albă de interior, cu Poli-Farbe Inntaler Premium, apoi cu o rețetă reînnoită și un nou ambalaj, au sosit vopselele de email cu solvent Cellkolor cu o gamă de culori mată și lucioasă, precum și o noutate mult așteptată, emailul radiatorului. În acest sezon am lansat și familia de produse Magnat, punând la dispoziție prima vopsea ceramică din Ungaria, care este singura cu garanție de rezistență la pete sau bani înapoi.

Produsele marcate cu * nu mai sunt în portofoliul de produse din 2021.


În 2004 compania noastră a trecut la tehnologia de producție a vopselei controlată de computer, automată, cu sistem închis. Datorita cererilor crescute, ne-am extins capacitatea: am dezvoltat o noua linie de producție pe care producem tencuieli și vopsele monostrat care stau la baza sistemelor de termoizolație. Echipamentul a reprezentat un pas uriaș înainte în dezvoltarea calității produselor noastre, reducând semnificativ nevoia de muncă fizică și eliminând practic poluarea mediului.

Cu sprijinul Uniunii Europene în 2009 am început construcția centrului nostru logistic, care a fost finalizat până în vara anului 2010. Valoarea totală a proiectului a depășit 270 milioane HUF. În același an am pus în funcțiune propria noastră linie de producție de pulbere ca parte a unei investiții de peste 100 de milioane HUF. De atunci, producem chituri precum și adezivi. Tencuiala și adezivii sistemului de termoizolație Poli-Farbe Policolor - astăzi deja Poli-Farbe - , care a fost distins cu Marele Premiu Valoare și Calitate și este recunoscut ca o marcă de produs excelent pentru construcții, sunt acum fabricate aici, astfel încât firma Poli-Farbe Kft. poate oferi un serviciu complex. pentru izolarea termică a locuințelor.

La firma noastră extinderea activităților de cercetare și dezvoltare a justificat construirea unei noi săli de laborator de 160 de metri pătrați, unde cercetarea și dezvoltarea este separata de controlul calității. Pe parcursul anului 2013 am creat condiții de lucru pentru dezvoltatorii noștri la nivel european, unde dotarea tehnică a laboratoarelor este, de asemenea, în concordanță cu nivelul top actual. În spiritul gândirii ecologice, alimentarea cu apă caldă în laborator este deja implementată cu panouri solare.

În 2017 am făcut o investiție semnificativa: ne-am extins capacitatea de producție ca parte a unei investiții de aproximativ 926 milioane HUF. Automatizarea completă a fost realizată folosind tehnologia de ultimă oră 4.0. Prin noua noastră fabrică dotată cu o linie de producție din secolul 21, competitivitatea vopselelor maghiare poate crește la nivel mondial. Principalul avantaj al dezvoltării industriei 4.0 este că suntem capabili să producem cantități mai mari de vopsea pentru pereți în mai puțin timp, folosind mai puțină energie electrică, reducând în același timp necesarul de forță de muncă pe unitate de tonă, dar crescând volumul de producție. În noua fabrică suntem capabili să producem de două ori mai multă vopsea într-o tură decât înainte. Pe baza noilor capacități putem, de asemenea, să creștem și activitatea de export.

Image 38

Pe lângă impactul competitiv pe plan internațional al investițiilor și dezvoltării, este îmbucurător faptul că utilizarea roboticii nu a fost însoțită de concedieri. Din cauza redistribuirilor în cadrul companiei noastre, nici-un loc de muncă nu a fost pierdut. În plus tehnologia ecologică prin dezvoltare are ca rezultat un consum mai mic de energie. Acest lucru este în conformitate cu unul dintre obiectivele noastre fundamentale, care este de a minimiza impactul asupra mediului, atât în ceea ce privește producția și ingredientele, cât și de a minimiza sau elimina poluarea ori de câte ori este posibil. Eliminarea operațiunilor care pun o presiune fizică semnificativă asupra angajaților este un pas important înainte, atât în ceea ce privește menținerea sănătății, cât și pentru a le face cât mai atractive.Schimbări organizaționale

În paralel cu extinderea capacității noastre a crescut și numărul de angajați ai companiei noastre, ajungând la 250 în anul 2018, în timp ce în 2020 numărul de angajați era deja de 260. Compania noastră oferă muncă și, prin urmare, un mijloc de existență, nu numai în Bócsa, dar și în localitățile din jur. Al treilea cel mai important pilon al dezvoltării firmei Poli-Farbe Kft., pe lângă extinderea capacității și dezvoltarea calității, este educarea angajaților. Compania noastră oferă angajaților săi oportunitatea de a participa la educația profesională OKJ (lista educațiilor în Ungaria) și la învățarea limbii engleze în industria chimică. La mijlocul anului 2021 am lansat și propria noastră interfață de e-learning, unde angajații noștri își pot dezvolta cunoștințele legate nu numai de produsele, ci și de afacerile, vânzările și alte activități legate de munca lor.

Pentru a consolida încrederea partenerilor noștri, ne certificăm sistemul de management cu experți independenți. Avem un certificat de management al calității ISO 9001 din 1999 și un certificat de management de mediu ISO 14001 din 2013.Soluții inovatoare, produse premiate

Cel mai important rezultat al nostru este că în aproape 30 de ani am construit o companie în dezvoltare dinamică în Bócsa, care a devenit acum fabrica de vopsea și tencuială dominantă din Bazinul Carpaților. Am câștigat mai multe premii pentru produse și inovație, toate cu ajutorul specialiștilor și specialiștilor noștri creativi din industria chimică maghiară, în propriul nostru laborator și cu mașinile noastre moderne de producție. Echipa noastră caută în mod constant soluții inovatoare care sunt întruchipate în produse din ce în ce mai bune.

Pe parcursul dezvoltării companiei noastre trebuie să facem față multor provocări, dar cu ajutorul cunoștințelor interne și gândirii flexibile și în același timp raționale, centrate pe oameni, ne aflăm pe o cale de dezvoltare dinamică. La firma Poli-Farbe, în calitate de membru al grupului FFiL Śnieżka SA, credem în inovație, dezvoltare, produse fiabile, moderne, de calitate și un raport calitate-preț bun și ne vedem viitorul în clienți mulțumiți și reveniți.Ajutăm cu vopseaua maghiară

Conducerea nu a uitat de unde a venit și știe bine încotro merge. Potrivit liderilor companiei noastre, forinții și euro nu au valoare dacă nu putem împărtăși gândurile și valorile noastre pozitive și nu îi sprijinim pe cei care au nevoie de ajutor.

Compania noastră își propune să înconjoare familiile și comunitățile cu un mediu ordonat, frumos și cel mai sănătos. Datorită programelor caritabile ale firmei Poli-Farbe, sute de instituții educaționale, sociale, de sănătate și culturale au fost decorate cu vopsele maghiare de calitate în ultimii ani, în țară și în afara ei.

Coşul meu
Empty cart icon
Coşul tău este gol
Subtotal: RON
Transportul şi discountul vor fi calculate pe pagina de comandă
Comandă
Alege limba